HOME
Regulament concurs
Evaluare proiecte - criterii
Consultanţă on-line
Resurse
Intrebări frecvente
Înscrie-ţi proiectul
Proiecte înscrise
Poveştile voastre
Rezultatele concursului
Noutati
Contact
NOUTATI
Follow aziNUbiblioteca on Twitter
Intrebări frecvente

1. Ce este concursul "Azi n-am fost la bibliotecă"?
Eşti invitat să participi la un exerciţiu de comunicare vizuală: provocarea constă în a transpune pe film, în fotografie sau grafică părerea ta privind prezentul şi viitorul bibliotecilor în România, rolul pe care îl au acestea în viaţa ta. 


2. Cât timp am la dispoziţie pentru pregătirea proiectului?
Termenul limită pentru înscrierea proiectului este 15 ianuarie 2011. Până atunci, ai tot timpul să intri pe http://concursliceeni.biblionet.ro şi să te informezi, să ceri sfaturi on-line (concurs@dccom.ro) sau la telefon (0743 CITESC), să cauti o idee pentru proiectul tău şi să o pui în aplicare. Nu-ţi mai rămâne apoi decât să completezi fişa de înscriere de pe site şi să îţi încarci proiectul.

3. Care sunt criteriile de departajare a proiectelor?
Criteriile de evaluare vor fi:


pentru film si „proză în imagini”:

- performanţă vizuală (compoziţia cadrului, montaj etc) şi acustica (muzică, sunet);

- capacitatea de a strârni emoţii;

- concept şi creativitate;

- relevanța pentru subiect.

 

pentru design şi tricouri:

- concept şi creativitate;

- mesajul transmis;

- originalitate;

- relevanța pentru subiect.


4. Un concurent poata participa la mai multe secţiuni?
Da, nu există nici o limitare în acest sens.

5. Din acelaşi liceu pot participa mai multi concurenţi?
Desigur, nu există nici o limitare în acest sens.

6. Filmele care depăşesc limita de 5 minute având, de exemplu, până în 6 minute se descalifică?
Filmele care vor depasi 5 minute nu vor fi descalificate. Este foarte important totuşi să nu depăşeşti 6 minute şi nici limita de incarcare online de 50 Mb. De asemenea, un film poate avea mai puţin de 3 minute.

7. Proiectele se înscriu exclusiv prin intermediul site-ului sau pot fi şi depuse pe un cd, dvd, la un sediu?
Proiectele nu pot fi inscrise decât online, prin completarea formularului şi încărcarea proiectului. Noi îţi recomandăm să păstrezi originalul. În cazul in care proiectul este printre cele câştigatoare, vom avea nevoie de filme/imagini/grafică la rezoluţia originală.

8. În ceea ce priveşte coloana sonoră a filmului sau a „prozei în poze”, aceasta poate fi preluată, fără copyright, sau acest fapt nu este permis, iar muzica trebuie să fie creaţie proprie ?
Poţi folosi imagini, muzică şi alte secvenţe chiar dacă nu sunt proprietatea ta. Este foarte important să menţionezi numele sursei şi autorii.

9. Pentru a mă încadra in limita de 50 Mb, trebuie să micşorez rezolutia si prin urmare voi pierde din calitatea imaginii. În aceste condiţii filmele/prezentările vor fi depunctate?
NU. Poţi edita filmul cu un program de editare (Windows Movie Maker, Premiere Pro, Avid, etc) şi să-l randezi la o rezolutie mai mică, 352x288, astfel încât să te încadrezi în limita de 50 Mb acceptată pentru upload. Poţi folosi eventual şi un program de arhivare.
Atenţie!!!! Păstrează originalul la rezoluţia iniţială pentru vizionare şi folosire ulterioară în cazul în care proiectul este câştigător.

10. În eventualitatea în care mă aflu printre câştigători şi nu am 18 ani, cum voi participa la premierea de la Bucureşti?
Trebuie să convingi un adult să te însoţească la festivitatea de premiere de la Bucureşti (un profesor sau un părinte).


11. Dacă voi câştiga şi nu sunt din Bucureşti, care vor fi cheltuielile mele pentru festivitatea de premiere?
Dacă te numeri printre câştigători, noi îţi vom plăti cheltuielile de transport şi cazare. De asemenea, vom acoperi aceste cheltuieli şi pentru adultul care te va însoţi, în cazul în care nu ai 18 ani.


12. Ce fac în situaţia în care nu pot încărca proiectul?
Pentru a putea încărca filmul ai nevoie de o conexiune bună la internet şi să nu laşi pe ultima zi, când foarte multe accesări simultane ar putea bloca serverul. De asemenea, ne poţi semnala orice erori care apar, prin e-mail, la adresa concurs@dccom.ro.

13. Cum pot verifica dacă proiectul meu a fost înscris şi filmul/grafica a fost încărcat(ă) cu succes?
Tot ce trebuie să faci este să accesezi secţiunea „Proiecte inscrise” şi să verifici dacă numele proiectului tău apare în lista proiectelor înscrise. Daca Resursa este bifată, înseamnă ca şi filmul/grafica a fost încărcat(ă).